English


 
AnasayfaTakvimSSSAramaÜye ListesiKullanıcı GruplarıKayıt OlGiriş yap

Paylaş | 
 

 Kuru meyvelerin mucize yararları

Önceki başlık Sonraki başlık Aşağa gitmek 
YazarMesaj
xyz



Mesaj Sayısı : 49
Points : 24
Reputation : 1
Kayıt tarihi : 05/03/09

MesajKonu: Kuru meyvelerin mucize yararları   Perş. Nis. 09, 2009 12:45 pm

Kuru meyveler, yaş meyvenin içerdikleri % 80-95 oranındaki suyun % 10 - 20 oranlarına düşürülmesi ile elde edilirler.

Bu 'kurutma' işlemi sonrası, C vitamini dışında bütün minerallerin korunduğu kuru meyveler, vücudu yüksek antioksidan potansiyelleri ile öncelikle serbest radikallere karşı korurlar. Türk damak tadına en uygun kuru meyveler kayısı, erik ve elmadır. İşte bu 3 kuru meyvenin faydaları:

Kuru kayısı: Besleyici ve potasyum açısından çok zengindir. Sindirim sorunlarına iyi gelir; stresi, kansızlığı önler. İçerdiği A vitamini akne gibi cilt bozukluklarını önler. Büyümeye yardımcıdır, görme fonksiyonlarını güçlendirir, şeker hastalığının gelişimini engeller, bağışıklık sistemini korur. Potasyum başta kalp kasları tüm kasların ve sinirlerin iyi çalışmasını sağlar. Kayısı lifli bir meyvedir. Lifli besinlerin kan şekerinin dengeli yükselmesini sağladıkları, zararlı maddelerin bağırsakta kalma süresini kısalttıkları için kanserden korunmada faydalı oldukları saptanmıştır.

Kuru erik: Bol miktarda B1, B2, B3, B6, A, C ve E vitamini içerir. Mürdümeriğinin bağırsakları çalıştırıcı etkisi bilinmektedir. İçerdiği zengin potasyum ve magnezyum mineralleri nedeniyle, tansiyon, karaciğer, kalp, böbrek ve romatizma hastaları ile tuzsuz rejim yapanlara önerilir. Güçlü antioksidanları ile kalp hastalıklarına yakalanma ve kriz riskini azaltıcı etkisi bulunmaktadır.

Kuru elma: Besin değeri dışında nefes darlığı ve kalp hastalıklarına karşı koruyucudur. Vücuttan toksinlerin atılmasına yardımcı olur. Lifli olduğu için bağırsakları temizler. Karaciğerinden şikâyet edenler, romatizmalılar ve hatta şeker hastaları bile faydalanabilirler. Elma yatıştırıcı, uyku vericidir ve baş ağrılarına iyi gelir. Kabuğuyla küçük parçalara böldüğünüz elmaları kaynatarak içine isterseniz limon, portakal, tarçın koyarak çay olarak tüketebilirsiz.

PESTİL
Dut pekmezi, süt, bal, ceviz, fındık ve undan oluşan, protein, karbonhidrat, yağ, vitamin ve mineral maddelerini önemli ölçüde içeren bir gıda maddesidir. Özellikle A ve B vitaminleri ve demir yönünden zengindir. Pestilin 100 gramında 293 kcal bulunur. Vücut doku ve hücrelerinin yenilenmesinde, su dengesinin korunmasında, hormon, enzim üretiminde, bağışıklık sisteminin güçlendirilmesinde önemli etkiye sahiptir. Ayrıca iyi bir enerji kaynağıdır.

DUT
Kalsiyum, demir, B1, B2 ve C vitamini yönünden zengin olan dutun birçok hastalığa iyi geldiği bilinmektedir. Beyaz dut ateş düşürücü ve idrar söktürücü (diüretik) etkiye sahiptir. Karaduttan elde edilen şurubun ise ağız ve boğaz hastalıklarında olumlu etkiye sahip olduğu bilinmektedir.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
Kullanıcı profilini gör
xyz



Mesaj Sayısı : 49
Points : 24
Reputation : 1
Kayıt tarihi : 05/03/09

MesajKonu: Meyveler ve Yararları   Perş. Nis. 09, 2009 12:46 pm

Meyveler ve Yararları





Hangi meyve neye iyi gelir? Hangi hastalık için nelerin karışımları önerilir? İşte cevapları:
Jay Kordich adlı Amerikalı, 1948 yılında mesane kanserine yakalandı... Hastalığın geldiği aşamayı gören doktorların "İyileşmesi mucize olur" dediği Kordich, taze meyve - sebze suyu terapisini kullanarak hastalığını yendi. Ve reçetelerini "Meyve ve Sebzelerin Gizli Güçleri" adlı kitapta topladı. İşte bazılarının mucizevi yararları:



ŞEFTALİ
* C vitamini
* Potasyum
* A vitamini
* B3 vitamini
* Folik Asit

* Kalp rahatsızlıkları ve kansere karşı korur,
* Sindirim sistemini çalıştırır hazmı kolaylaştırır,
* Böbreklerin ve safra kesesinin düzenli çalışmasını sağlar,
* İdrar sökücüdür.

KAYISI
* A vitamini
* Potasyum
* B3 vitamini
* Betakaroten

* Betakaroten, kanserin,özellikle akciğer kanserinin, kalp hastalıklarının ve kataraktın önlenmesine yardımcıdır,
* İçerdiği kalsiyum ve magnezyum sayesinde kemik erimesinin önlenmesine faydalıdır,
* Kan yapıcı,cildi ve saçı canlı tutma özelliği vardır,
* Lifli bir meyve olduğundan bağırsakları korur ve pekliğe iyi gelir,
* Kansızlığa iyi gelir,
* Sinirleri gevşetip uyku verir.

VİŞNE
* Karbonhidrat
* A vitamini
* Potasyum

* Şeker oranı kirazınkinden düşük olduğu için daha az kalori içerir,
* Diyareyi keser,idrar söktürücü özelliği vardır,
* Ateş düşürür,susuzluğu giderir.

PORTAKAL
* C vitamini
* Karbonhidrat
* Potasyum
* Folik Asit
* Bioflavin

* Soğuk algınlığı, grip, incinme, kalp hastalıkları ve felçten korur,
* Portakal suyundaki bir antioksidan olan bioflavin damarları ve kılcal damarları güçlendirerek kalbin zarar görmesini engeller,
* Ezik ve çürüklerin daha çabuk iyileşmesini sağlar,
* İçerdiği C vitamini ve folik asit sayesinde öksürüğü azaltır,
* Kanın pıhtılaşmasını,mide ve pankreas kanserini önleyici etkisi vardır,
* İçerdiği yüksek potasyum tansiyonun dengelenmesine yardımcı olur.Aynı zaman da potasyum cildin kuruyup kırışıklıkların oluşması da önler,
* Bağırsak gazlarını söker,bağırsak parazitlerinin dökülmesini sağlar,
* Karaciğerin düzenli çalışmasını sağlar,
* Safra salgısını arttırır.

MUZ
* Karbonhidrat
* Potasyum
* A vitamini
* Folik asit

* Kalbe ve kas sistemine yararlı,
* Yorgunluğu ve ishali giderici özelliği vardır,
* Yüksek tansiyonu önleyici özelliğe sahiptir,
* Uykuyu düzene sokar,
* Ülseri önler ve ülser yaralarının tedavisine yardımcı olur,
* Kolesterolü düşürücüdür ve migren ağrısına faydalıdır,
* Böbrek ve eklemlerdeki iltihaplanmalarda tedavi edici özelliğe sahiptir.

GREYFURT
* Karbonhidrat
* Potasyum
* A vitamini
* Folik asit
* C vitamini

* Sindirimi uyarır,
* Diş etlerinin kanamasını azaltır,
* Soğuk algınlığına iyi gelir,
* Kolesterolü düşürür,
* Kılcal damarlardaki kan dolaşımını hızlandırır,
* Mide ve pankreas kanserlerine yakalanma riskini azaltır,
* Tansiyonu dengeler,
* İdrar sökücü özelliği vardır.

ELMA
* Karbonhidrat
* Lif
* Potasyum
* B3 vitamini
* Pektin

* Böbreklerin temizlenmesine yarar,
* Baş ağrısına iyi gelir,
* Kolesterolü düşürür,
* Yüksek tansiyonu düşürür,
* Kan şekerini kontrol altında tutar,
* Romatizma ve gut hastalığına iyi gelir,
* Uykusuzluğa iyi gelir,
* Bağırsaklardaki parazitlerin dökülmesini sağlar,
* Elma + kereviz/maydanoz yorgunluğa iyi gelir,
* Elma+kızılcık suyu veya elma+ananas+üzüm suyu gribe iyi gelir,
* Elma+armut suyu kabızlığa iyi gelir.

ÇİLEK
* Karbonhidrat
* Lif
* Demir
* Potasyum
* B3 vitamini
* Folik asit
* C vitamini

* Sigara dumanının etkilerini azaltır,
* Çocuk felci ve ağız-deri yaralarına yol açan virüsleri öldürücü etkisi vardır,
* Kansere yakalanma riskini azaltır,
* Mide ve bağırsak zayıflıklarını giderir,
* Sakinleştirici etkisi vardır,
* Safra kesesi hastalıklarına iyi gelir,
* Yüksek ateşi düşürür,
* Suyuyla gargara yapılırsa diş taşlarının oluşmasını engeller,
* Cilde canlılık kazandırır.

ANANAS
* Potasyum
* A vitamini
* C vitamini
* Kalsiyum

* Magnezyum
* Fosfor
* Bakteri ve parazitlerle savaşmaya yarar,
* Sindirimi kolaylaştırır,
* İltihaplanma riskini azaltmada ve yaraların hızla iyileşmesini sağlamada etkilidir.

MANGO
* A vitamini
* C vitamini
* E vitamini
* Demir

* Böbreklere faydalıdır,
* Kanı temizler,
* Sindirimi hızlandırır,
* Asitli yiyecekleri nötralize eder.

PAPAYA
* A vitamini
* C vitamini

* Sindirimi kolaylaştırır,
* Vücutta parazitlere karşı savaşır,
* Kansere karşı koruyucu etkisi vardır,
* Bağırsaklarda oluşan gazı alarak genel anlamda bağırsakları temizler.

* Belirtilen vitamin ve mineraller, seçilen meyvelerde yoğun şekilde bulunmaktadır. Bu meyveler birçok farklı vitamin ve mineral içerseler de, bunların yoğunluğu ikinci planda kaldığından, burada hepsine yer verilmemiştir.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
Kullanıcı profilini gör
 
Kuru meyvelerin mucize yararları
Önceki başlık Sonraki başlık Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» 15.hafta sipariş verilemeyecekler

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
English :: Sağlık Köşesi-
Buraya geçin: